Automobilový trh se potácí, Opel výrazně boduje!

5. 1. 2022Automobilový trh se potácí, Opel výrazně boduje! 

  • Opel v ČR posiluje mnohem více než celkový trh.
  • V listopadu se Opel probojoval do TOP10 dovozců.
  • Zákazníky oslovují především kompaktní SUV Mokka a Crossland, Insignia se probojovala do špičky svého segmentu.
Automobilový trh se potácí, Opel výrazně boduje!

Tuzemský automobilový trh je brutálně zasažený koronavirovou a čipovou krizí: Podle aktuálních údajů Svazu Dovozců Automobilů (SDA) se v listopadu tohoto roku v ČR prodalo jen 16 174 osobních automobilů, což je o 7,5 % méně, než ve stejném měsíci rou 2020. Opel ovšem dokázal v listopadu prodat 486 osobních vozů – to je o 153 kusů resp. 53 (!) procent více než před rokem. Tak výrazně nedokázala posílit žádnájiná evropská značka z TOP15 žebříčku SDA. „Naším cílem je návrat do první desítky mezi importéry – a v listopadu se nám to opravdu podařilo,“ říká Josef Šopík, ředitel českého zastoupení automobilky Opel.

Za jedenáct měsíců tohoto roku umístil Opel v ČR celkem 3999 osobních vozů – to je o 30,5 % více, než ve stejném období vloni. Na celkovém trhu ČR, který v tomto období posílil jenom o 4,4 %, je to vynikající výsledek – druhý nejlepší z TOP15.

Na výborných výsledcích Opelu mají největší zásluhu kompaktní SUV modely Crossland a Mokka, skvěle si vede i vlajková loď Insignia, která se v listopadu umístila ve svém segmentu na vynikajícím „děleném“ druhém místě. Příští rok bude pro Opel rokem Astry nové generace – a první reakce z dealerské sítě na již zveřejněné snímky a informace naznačují, že odvážně stylizovaná Astra má našlápnuto k úspěchu.

Opelu se daří i v segmentu lehkých užitkových vozů (LUV) – od ledna do listopadu se v ČR prodalo 703 užitkových Opelů, což znamená meziroční nárůst o 151 kusů, resp. 27 procent.

Výhodou Opelu přitom je, že na rozdíl od většiny konkurentů má v segmentu LUV velký růstový potenciál, protože podíl LUV na celkových prodejích značky je zatím jenom asi 15 procent, zatímco u podobně strukturovaných značek činí tento podíl přes 20 procent. „Už na začátku příštího roku nás čeká Movano nové generace, což nás, věřím, posune v segmentu LUV zase výrazně nahoru,“ říká ředitel Šopík.

ALGON PLUS – AUTO, a.s. 

  ALGON PLUS - AUTO, a.s. Plzeň

Po-Pá 7:30 – 17:00 So zavřeno

  ALGON PLUS – AUTO, a.s. Karlovy Vary

Po-Pá 8:00 – 18:00 So zavřeno